Три урока от най-добрите предприемачи

Пътят на всяко ново бизнес начинание е изпълнен с предизвикателства, усилия и вдъхновение. Тара Команс, успешен PR и предприемач,  разказва за своя опит с едни от най-добрите предприемачи – тези, които успяват да достигнат годишни приходи от 10 милиона долара и повече. Тя извежда трите най-важни урока, които е научила, благодарение на досега си с тези специалисти.

Всяко преживяване е възможност

Този прост, но изключително мощен урок е едно от онези неща, които да ви вдъхновят във всеки момент. Независимо дали са на баскетболен мач, или се срещат с потенциален нов служител, успешните предприемачи знаят, че възможности могат да се появят навсякъде. Те са винаги настроени да разпознаят иновацията в нещата и да създават полезни връзки с другите.

Неуспехът като шанс за растеж

Провалът не е пречка, а по-скоро стълба към успеха. Предприемачите в топ 1% знаят този факт. Те не се отказват при първите затруднения, а по-скоро анализират внимателно защо нещо не е проработило и какво могат да променят в бъдещи ситуации. Изменянето на посоката, когато нещо не функционира, е ключово умение, което позволява на тези предприемачи да се изкачват към върха. Интересно е, че най-добрите идеи и иновации често се раждат в резултат на неуспех.

Разпознайте своите силни страни

Успешните предприемачи знаят къде те най-добре могат да помогнат на компанията си и активно търсят начини да се превърнат в двигател за нейния растеж. Всеки има уникални силни страни – някои са добри комуникатори, докато други са технически гении. Познаването на себе си и умението да прилагаме тези си качества умело е  ключово за успеха. Също така, разбирането за силните ви страни позволява да изграждате екипи, които допълват вашите не толкова развити умения и компетенции.

Успехът в бизнеса е комбинация от множество фактори, но нагласата е един от най-съществените от тях. Виждането на възможности, превръщането на неуспеха в растеж и разпознаването на своите силни страни със сигурност са ключът към успеха на предприемачите в топ 1%. Тези уроци ни показват, че иновациите, амбицията и силните лични качества са важни фактори за успеха, които всеки от нас може да развие и подобри.

Оригиналната статия, без моите коментари, може да прочетете тук:
https://www.entrepreneur.com/leadership/3-important-lessons-ive-learned-working-with-the-top-1-of/454125

Photo credit: freepik.com

Scroll to Top