Новини от start-up света (29 януари – 04 февруари)Как да намерите купувач за своя стартъп

https://www.eu-startups.com/2024/01/unlocking-success-a-comprehensive-guide-to-startup-acquisition-sponsored/

Придобиването на стартъпи от големи компании е често срещано явление. Редица са причините поради които един предприемач би искал да преотстъпи своята компания, но понякога намирането на точния купувач е трудно. В статията може да видите как да намерите най-подходящата компания за продажба.
Acorai получи 4.1€ допълнително финансиране

https://www.eu-startups.com/2024/01/swedish-heart-failure-startup-acorai-closes-e4-1-million-to-change-the-paradigm-on-acute-care-settings/

Шведският стартъп разработва медицинско устройство, което да следи състоянието на пациенти с остра сърдечна недостатъчност. С новата инвестиция, компанията цели да разшири клиничното си проучване, с което да защити одобрение от страна на медицинските власти в САЩ и Европа.
Shanghai Spacecom Satellite Technology си осигури 943$ млн. инвестиция

https://www.caixinglobal.com/2024-02-02/chinese-startup-raises-943-million-to-fund-race-with-starlink-102162915.html

Шанхайският стартъп разработва идея за позициониране на орбита от ниски сателити около Земята. Целта на компанията е да предостави достъп до Интернет и различни услуги на целия свят.
Heart Aerospace получи 107$ млн. финансиране

https://sifted.eu/articles/bill-gates-heart-aerospace-107m-news

Шведският стартъп разработва прототип на хибриден самолет, който да се захранва от енергия. Идеята на основателите е да намали разхода на гориво и замърсяването на природата.
Стартъп по време на криза

https://hbr.org/2024/01/building-a-startup-in-a-tough-funding-environment

През последната година финансирането на стартъпи става все по-трудно. И все пак, много предприемачи са решени да развиват компанията си и да се опитат да постигнат успех. В статията, мнение споделят 18 предприемачи, завършили бизнес училището на Харвард и постигнали мечтата на всеки основател – успешен и устойчив стартъп.

Scroll to Top