Новини от start-up света (18 юли – 24 юли)

Synchron имплантира първия си пациент в САЩ

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-18/brain-computer-interface-company-implants-new-type-of-device

Start-up компанията разработва импланти, които да позволят на пациенти с АЛС (Амиотрофична латерална склероза/болест на Лу Гериг) да изпращат съобщения или да пишат мейли с помощта на мислите си. Продуктът „превежда“ мислите в команди, които се изпращат към компютър. А целта му е да улесни живота на пациенти с болестта и да им позволи да комуникират или пазаруват онлайн сами.


Modsy прекратява дейност

https://economictimes.indiatimes.com/tech/startups/online-interior-design-startup-modsy-shuts-down-lays-off-employees/articleshow/92950603.cms

Компанията предлагаща онлайн интериорни услуги е освободила всичките си служители. На клиентите на start-up-a ще бъдат възстановени сумите по текущите им поръчки.


Life Quest помага за преодоляване на проблемите в една връзка

https://yourstory.com/2022/07/husband-wife-duo-startup-lifequest-relationship-app/amp

Индийският start-up предоставя платформа и помощ от сертифицирани терапевти и консултанти за разрешаване на проблеми във връзките. Основателите споделят, че идеята им е дошла от собствените им преживявания. Според тях, приложенията, които да запознават хората има достатъчно, но липсва последваща грижа и помощ, за да бъде една връзка успешна.


Развитието на един start-up води до професионално и личностно израстване

https://www.forbes.com/sites/mirunagirtu/2022/07/19/founders-scaling-startups-a-journey-of-personal-and-professional-growth/?sh=2c642e016d27

За успехът на един start-up е нужно постоянно да правите неща, с които не сте се сблъсквали досега и да взимате решения въз основа на ограничена информация. Трябва да знаете кога да се доверите на собствената си преценка, и кога да се доверите на чужда преценка и способности.


Психологическите последици след освобождаването на служители

https://tribune.com.pk/article/97610/the-psychological-aftermath-of-layoffs Освобождаването на служители е по-често срещано при start-up компаниите предвид тяхното несигурно бъдеще. Освен липса на мотивация за работа, голяма част от служителите преживяват и загубата на работа като личен провал, което от своя страна създава пречка за последващо кандидатстване за ново работно място.

Photo credit: freepik.com

Scroll to Top