Новини от start-up света (11 – 17 декември)Amazon Web Services дарява 1$ млн. на INSAIT

https://bnr.bg/en/post/101922016/

Международната компания Amazon и нейната собствена облачна услуга AWS ще дарят 1$ млн. на българският компютърен институт INSAIT. Освен финансирането, ще бъде създадено и стратегическо партньорство между българските изследователи и специалистите от Amazon.
Barin Sports спечели награда от Dare to Scale

https://therecursive.com/bulgarian-startup-barin-sports-backed-by-ex-real-madrid-star-wins-dare-to-scale-2023-award/

Българският стартъп спечели наградата на журито от конкурса на Endeavor Bulgaria – Dare to Scale 2023. Компанията разработва GPS система, която позволява анализ в реално време на представянето на спортни атлети и изготвянето на персонализирани тренировъчни програми, с цел избягване на контузии.
Addit.tech получи 530€ хил. инвестиция

https://shorturl.at/jmrw5

Българската компания Рентроникс, която стои зад платформата Addit.tech работи на принципа „устройство като услуга“. Целта на основателите е да спестят на потребителите скъпоструващи покупки на различна техника, която няма да бъде използвана често. Чрез отдаването под наем на лаптопи, камери, смартфони и др., компанията иска да предостави на клиентите си възможност да наемат техника, която да използват за определен период от време.OpenAI търси стартъпи, в които да инвестира

https://www.inc.com/ben-sherry/how-to-apply-for-openai-s-1-million-investment-startup-program.html

До 26 януари 2024г. е отворено кандидатстването за Converge, инвестиционната и менторска програма на създателите на ChatGPT. Стартъпите, които могат да кандидатстват за инвестиция от 1$ млн. е нужно да имат продукт/услуга, свързан с изкуствен интелект. Ако бъдат одобрени, освен финансиране, те ще получат и възможността да се включат в менторска програма на OpenAI, която се провежда в Силициевата долина.
Фазите в развитието на стартъп

https://www.telefonica.com/en/communication-room/blog/phases-of-startups/

Ако се чудите кои са основните фази на развитие, през които преминава една стартъп компания, в статията са представени ключовите моменти и детайлите за тях.

Scroll to Top