Новини от start-up света (09 – 15 октомври)


Duukan замени 90% от служителите си с изкуствен интелект

https://shorturl.at/fhyTX

Индийският стартъп осигурява техническа поддържка на продукти. Собственикът е съкратил около 90% от всички служители, които са били заменени от чатбот с изкуствен интелект, който отговаря на запитванията на клиенти и разрешава проблеми. След успешен тест в рамките на няколко месеца и останалата част от служителите са били заменени.


Delv.AI получи 450 000$ хил. допълнително финансиране

https://www.unilad.com/technology/news/ai-founder-start-up-delvai-tech-investors-437541-20231009

Основаната от 16-годишната индийки Пранджали Аващти компания е фокусирана върху създаването на търсачка с изкуствен интелект, която да намира и извлича данни много по-лесно от досегашните методи.


Loop Earplugs – тапи за уши като бижу

https://www.cnbc.com/2023/10/10/loop-earplugs-how-childhood-friends-startup-brings-in-millions.html

Белгийският стартъп, основан през 2016г., започва да добива все по-голяма популярност с красивия дизайн на тапи за уши, които произвеждат. Много хора използват тапи, за да се концентрират или да спят по-добре. Въпреки това, голяма част от продуктите, които са на пазара са нефункционални или непривлекателни. Основателите на Loop целят да променят това и да наложат носенето на този аксесоар в ежедневието.


Axial Shift си осигури 4$ млн. първоначално финансиране

https://www.chron.com/culture/article/el-arroyo-axial-shift-18397568.php

Стартъп компанията разработва платформа, която чрез игри, състезания и трупане на точки да стимулира работата в ХоРеКа сектора и задържането на таланти. Въпреки това, някои асоциации вече са се обявили против компанията, която се опитва да промотира нездравословна конкуренция между служителите.


Feel Your Best Self и детската психологическа помощ

https://today.uconn.edu/2023/10/startup-feel-your-best-self-helps-young-kids-express-address-their-emotions/

Изразяването на емоциите в детска възраст е ключово, за да могат децата да бъдат спокойни и да се развиват правилно. Понякога обаче, поради редица фактори, споделянето на емоционалното състояние остава на заден план и се появяват проблеми в поведението. Чрез набор от онлайн инструменти, основателите на Feel Your Best Self целят да помогнат на образователните институции и родителите, за да общуват с децата по-добре.

Scroll to Top