Най-добър старт-ъп проект на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – част 2

След като в последната статия споменах, че ще бъда част от журито на конкурса на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ за „Най-добър старт-ъп проект на ПУ“ е време да разкажа как премина и самото събитие. Конкурсът е част от Start-up Academy – платформа към Офиса за технологичен трансфер на ПУ „Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техните бизнес проекти.

На 5 ноември се състоя представянето на финалните проекти, допуснати до участие. Проектите бяха общо седем на брой, а сферите, в които участниците се бяха фокусирали включваха ИТ, производство, автомобилен сектор и образование. Представянето стана пред жури и публика, дошла да подкрепи участниците. За мен беше интересно да присъствам на формата и да чуя идеите на младите предприемачи, както и мнението на журито и публиката.

След всеки проект имахме възможност да споделим мнение и да зададем въпроси към участниците. Получи се добра дискусия, а чрез въпросите на журито, участниците получиха съвети и насоки за последващото развитие на техните старт-ъп компании. Аз силно вярвам, че за успеха на един старт-ъп са важни колкото идеята, толкова и личността на създателя му. Способността да се посветиш изцяло и да работиш целеустремено, независимо от неизбежните трудности, да не се отказваш, а да се пребориш. Именно тази преценка на кандидатите беше водеща в оценките ми.

На 6 ноември се състоя и официалната церемония по награждаване на спечелилите. Първото място беше спечелено от Кафе-Занималня Смарт Лаб. На второ място остана проектът на Сириус Стар ЕООД, а на трето място – Енкомпас Хелт Солюшънс. Като партньор на събитието,  JobTiger предостави на спечелилия първо място сертификат за „Предоставяне на услуга по психологическо информиране и консултиране на старт-ъп компания в рамките на 2 астрономически часа“, която ще бъде проведена от мен. В допълнение, тъй като представянето на Digital Shield и Теодор Чангалов ми направиха силно впечатление с иновативната си идея и сфера, към която се е насочил, му предоставих специална награда за консултация на старт-ъп компания.

За мен беше удоволствие да бъда част от конкурса и да имам възможността да се включа като жури и да предоставя наградите от името на JobTiger. Ще се радвам следващата година отново да имам възможност да се включа, тъй като идеите на младите трябва да бъдат подкрепяни и да им се даде възможност да създадат собствен бизнес.

Scroll to Top