Hello World

“Hello World” както гласи известната фраза използвана от Брайън Керниган в A Tutorial Introduction to the Language B. Предвид професионалният ми опит, пряко свързан с ИТ сферата, реших да заимствам тази отваряща фраза. За тези от вас, които се чудят какво общо имам с информационните технологии отговарям веднага – работя в сферата на човешките ресурси и подбор на кадри за ИТ индустрията (и не само) от над 4 години. Краткият отговор е този, дългият може да го видите в секцията За мен. 🙂

Предполагам, че се чудите за какво ще говоря, или по-точно пиша, тук. Най-общо казано за старт-ъп компании и най-вече какво прави един старт-ъп успешен, кои са хората, които решават да предприемат крачката към правенето на собствена компания и как този старт-ъп, благодарение на хората в него и тяхната мотивация, може да бъде превърнат в сполучлив бизнес.

През последните години стана модерно и в България специалисти от различни сфери да правят старт-ъп-и и да правят крачка към създаването на нещо свое. Това, разбира се, не се отдава на всеки човек и не-малка част от тези компании се провалят. Консултантите по Човешки ресурси обикновено се насочват към работа с големи организации, такива, в които процесите и структурата са вече установени, а стартиращите компании и техните трудности и препятствия са оставени в ръцете на техните собственици и основатели. Този блог е именно за това – за онези бизнеси, които имат иновативни идеи и продукти и които искат да променят света, или поне да опитат.

В следващите публикации тук ще разгледам какво стои зад идеята за старт-ъп, какви хора предприемат крачката да направят собствен бизнес, как се управлява подобна идея и какво трябва да бъде направено и взето предвид, за да бъде една стартираща компания успешна.

Приятно четене! 🙂

Scroll to Top